Thursday, 5 January 2017

BUSINESS | Kenapa Chocolate Bouquet?

Assalamualaikum..

Me ingat setiap hari Khamis nak buat segmen untuk business me lah. Kiranya setiap hari Khamis me akan cerita tentang produk me, tips business, kebaikan business dan segalanya tentang business lah.

Hari ni me nak share dengan semua tentang kenapa me buat business ni..SURPRISE CHOCOLATE BOUQUET

Sebenarnya sebelum mulakan dengan chocolate bouquet ni, me pernah jual telekung. Tapi disebabkan stok selalau tak de kat supplier, jadi me pun stop jual telekung.

Ni lah telekung yang me jual dulu. 

Ok, berbalik pada soalan tadi..macam mana me boleh terjebak dengan jual coklat dan bunga ni..hehe..

Sebenarnya, idea ni muncul dari partner me..Miss Nina. Dia panggil me then utarakan pendapat dia then ajak buat business sama-sama.

Dalam masa yang sama, me pun memang ada terfikir nak buat business jugak. Terfikir idea yang sama jugak. Cuma masa tu me fikir nak buat sorang-sorang.


Alang-alang orang dah ajak..kita kongsi modal la kan. Jimat..hehe. Promosi dan pengiklanan pun meluas. Sebabnya Miss Nina cover Penang dan me cover Perak Utara.

Tapi bila kami dah start tu, ada  sorang kawan kami pun nak join. Tapi nak kongsi modal je. Me pun dengan baik hati say YES. But komitmen dari beliau tak begitu memberangsangkan. Then dia tarik diri tinggal lah kami berdua.




Begitulah alkisahnya sejarah kewujudan "miss bouquet" 😄 Next, me kongsikan tips ber"business" dengan partner/kawan pulak ye

note: 
Surprise Chocolate Bouquet Penang dan Perak Utara.
Facebook: miss bouquet
IG: miss.bouquet

3 comments:

cikkyra blogspot said...

wah sedapnya chocolate tu :)
Semoga maju jaya dalam bisness me dan miss nina. Aminn

Reen Johari said...

Ramai yang suka dengan Chocolate.. In sya Allah peluang bisnes pun tinggi.. Banyak permintaan..

Semoga tahun baru ini bisnes akan lebih maju dan rezeki yang tidak putus2.. Amiin..

http://www.reenri.com

Ana Fatihah said...

Seronok baca kisah bisnes orang. Saya tak reti sgt benda2 macamni..

Post a Comment